Home » Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

Per 14 november 2021

 

Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle handelingen en behandelingen tussen de praktijk en de cliënt.

 

 1. Aanmelden/aansprakelijkheid

Aanmelden voor een Reiki behandeling geschiedt na contact te hebben gehad via één van de contact mogelijkheden op de website of via het boekingssysteem.

 

Reiki Tempel of de behandelaar (Simon Tempelman) is niet aansprakelijk voor de gevolgen van de behandeling. Ook voor ongelukken in de praktijk van Reiki Tempel of op het terrein waar Reiki Tempel is gevestigd is Reiki Tempel of de behandelaar niet aansprakelijk. 

 

 1. Gezondheid

Wanneer u onder behandeling bent bij een arts vanwege (ernstige) ziekte of een psychiatrische stoornis of hiervan in het verleden spraken was, dient uw behandelend arts/specialist of uzelf voor aanvang van deelname aan een Reiki behandeling of cursus de praktijk hiervan op de hoogte te brengen. Aanmelding geschiedt in dit geval in overleg met de behandelend arts/specialist. Heeft u een pacemaker dan kan ik u niet behandelen vanwege kans op verstoring van de pacemaker. Tevens is het u bekend dat er in het kader van een Reiki behandeling geen medische diagnose zal worden gesteld of therapie in medische zin voorgeschreven of toegepast zal worden. Raadpleeg altijd een arts bij langdurige (pijn) klachten.

 

 1. Geheimhouding

De praktijk hanteert een geheimhoudingsplicht en zal niet zonder uw toestemming informatie doorgeven aan derden. Ook geen e-mail adres, telefoon of mobielnummer.

 

 1. Betaling 

Alle behandelingen die uitgevoerd worden in de praktijk van Reiki Tempel dienen per pin, contant, een Reiki Tempel cadeaubon of een VVV cadeaukaart afgerekend te worden voor het verlaten van de praktijk.

 

Bij afstandsbehandelingen dient vooraf betaald te zijn. Dit kan door middel van een betaalverzoek van de Rabobank of door vooraf over te maken per factuur. Houd er rekening mee dat de betaling moet zijn bijgeschreven 24 uur voor de behandeling begint. 

 

Behandelingen in de praktijkruimte die u niet in de praktijkruimte wilt of kan voldoen dienen uiterlijk 24 uur voorafgaand aan de behandelingen te zijn voldaan. Als u vooraf wilt betalen dan kan u dit aangeven en u krijgt dan een factuur en/of betaalverzoek van de Rabobank om de behandeling te kunnen voldoen.

 

Cursussen dienen uiterlijk 7 dagen voor aanvang van de cursus te zijn voldaan per factuur of betaalverzoek van de Rabobank.

 

Bij betalingsachterstand is de praktijk gerechtigd verdere behandeling op te schorten totdat de cliënt aan haar/zijn betalingsverplichtingen heeft voldaan. Bij het nalaten van het verschuldigde bedrag is Reiki Tempel gerechtigd een incassobureau in te schakelen.

 

 

5a. Annulering van losse behandelingen, consulten of coaching sessies

Losse afspraken moeten uiterlijk 24 uur voor aanvang van de afspraak geannuleerd worden. De annulering dient per WhatsApp, SMS of telefonisch (voicemail mag ook),gedaan te worden met duidelijke vermelding van naam, de datum van de afspraak en het telefoonnummer. Bij het annuleren binnen 24 uur voor de afspraak is de praktijk gerechtigd de gereserveerde tijd aan de cliënt in rekening te brengen.

 

5b. Annulering van vierdaagse-behandelingen en cursussen

Annuleren van een vierdaagse-behandeling of cursus dient uiterlijk 48 uur voor aanvang te gebeuren. Annuleren kan kosteloos tot 48 uur voor aanvang van de vierdaagse-behandeling of cursus. Bij het annuleren  binnen 48 uur voor aanvang van de vierdaagse-behandeling of cursus is de praktijk gerechtigd de behandel- of cursuskosten aan de client of cursist in rekening te brengen. Bij annuleren wanneer de vierdaagse-behandeling of cursus al begonnen is, heeft de client of cursist geen recht op retour van het reeds betaalde bedrag voor de vierdaagse-behandeling of cursus.

 

5C. Terugbetaling

Wanneer u recht heeft op terugbetaling van het reeds betaalde bedrag of een deel hiervan, dan zal Reiki Tempel dit binnen 7 dagen aan u overmaken. Wanneer u contant heeft voldaan dan geld dit vanaf het moment dat uw naam en Nederlands bankrekeningnummer bekend zijn.

 

 1. Webshop

De producten die voor u op maat zijn klaar gemaakt kunnen niet retour. De overige producten met uitzondering van cadeaubonnen kunnen binnen 14 dagen geretourneerd worden. De voorwaarde is wel dat de verpakking van het product ongeopend en onbeschadigd is. De Bach bloesem flesjes hebben een verzegeling. Deze dient nog intact te zijn om te kunnen retourneren.

Zodra het product onbeschadigd door Reiki Tempel is ontvangen zal Reiki Tempel binnen 14 dagen het aankoopbedrag terugstorten op uw rekening. De gemaakte verzendkosten voor het opsturen en retourneren zijn voor uw rekening.                                

 

 1. Cadeaubonnen

De cadeaubonnen van Reiki Tempel hebben geen geldigheidstermijn. Op de bon wordt geen geld teruggegeven, maar kan wel in meerdere keren worden besteed. De cadeaubonnen van Reiki Tempel zijn alleen in de praktijkruimte te besteden. Is het bedrag op de cadeaubon(nen) lager dan het verschuldigde bedrag dan kunt u het restbedrag per pin of contact voldoen.

 

 1. Nieuwsbrief

Door een behandeling of consult te boeken of een bestelling te plaatsen bij Reiki Tempel gaat u ermee akkoord aangemeld te worden op de nieuwsbrief. In elke nieuwsbrief is een link geplaatst waar u zich mee kunt afmelden. U blijft dan afgemeld ook bij nieuwe boekingen of bestellingen. Als u de nieuwsbrief toch weer wilt ontvangen dan kunt u zichzelf aanmelden op de website of het aangeven bij Reiki Tempel.

 

 

 

 1. Strippenkaarten

De strippenkaarten van Reiki Tempel geven je recht op 3 of 5 behandelingen van het gekozen type behandeling. De strippenkaarten zijn 1 jaar geldig vanaf aankoopdatum, deze is terug te vinden op de strippenkaart en na te vragen bij Reiki Tempel. De strippenkaarten staan niet op naam en zijn door iedereen die de kaart overhandigd te gebruiken om de behandeling te voldoen. Bij wijzigingen in het aanbod van behandelingen blijft het gekozen type behandeling vermeld op de strippenkaart geldig tot de einddatum van de betreffende strippenkaart.

 

Let op:

 • Als klant ben je zelf verantwoordelijk voor jouw strippenkaart.
 • Bewaar de kaart zorgvuldig en vergeet hem niet mee te nemen naar de afspraak.
 • De kaart is jouw bewijs dat je nog een of meerdere behandelingen tegoed hebt.
 • Heb je de kaart niet bij je dan kan ik hem ook niet aftekenen. Je moet de behandeling dan als losse behandeling afrekenen of een nieuwe strippenkaart kopen welke ik kan aftekenen.